Bij, boer, burger

Project Bij, Boer en Burger 

Het project Bij, Boer en Burger is gestart in 2014 en loopt tot en met 2016. Binnen het project werken we samen met het Louis Bolk Instituut in Driebergen en de biodynamische boeren waar de volken zijn geplaatst. Voor drie jaar volgen we de volken in hun ontwikkeling. Doormiddel van stuifmeelonderzoek volgen we de ontwikkeling van de volken en wordt onderzocht welke invloed de komst van de bijen op de boerderij in brede zin heeft. Ook zullen we het voedselaanbod op het bedrijf en daar buiten in beeld proberen te brengen. Samen met de boeren gaan we (leren) de bijen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Mede door de steun vanuit ons bijenfonds bij de Iona stichting is dit project mogelijk geworden. Wilt u dit fonds steunen zodat wij nog meer kunnen ondernemen om de bijen te (leren) steunen op de boerderijen? Doe dan een schenking aan de Iona stichting onder vermelding van Odin-imkerij. Omdat de Iona stichting een zogenaamde ANBI status heeft zijn uw schenkingen fiscaal aftrekbaar.


Inmiddels is het project Bij Boer Burger afgerond. In november 2016 werden op het symposium Divers & Dichtbij de opbrengsten van het project gepresenteerd. Lees hier de publicatie die het Louis Bolk Instituut rond het project heeft gemaakt.