Bijenkast op de kunsthal

Het was Rudolf Steiner die in 1924 al waarschuwde voor de gevolgen van kunstmatige bijenteelt en een te ver doorgevoerde koninginnenteelt. "Ieder mens zou zich voor de bijen moeten interesseren," zo zei hij, "zó belangrijk is hun taak voor al het leven op aarde." Aandacht voor de bron van het leven speelt een centrale rol in Steiner's werk.

In de Kunsthal Rotterdam is op 13 september 2014 een tentoonstelling geopend over zijn leven en werk, waarin te zien is hoe enorm hij zich heeft ingespannen om ons op een nieuwe, liefdevolle manier naar het leven te leren kijken. Twee bijenvolken van de Odin-imkerij sieren sinds de opening het groene dak van de Kunsthal Rotterdam. Zij blijven daar zeker twee jaar staan. Komt u vooral eens een kijkje bij ze nemen!

Wilt u de bijen graag vanuit huis in de gaten houden? In samenwerking met Greenpeace heeft Jos een webcam bij de bijenkasten geplaats zodat u de hele dag naar de bijenvolken 'Neel' en 'Jannie', zoals Jos ze genoemd heeft, kunt kijken. Klik hier om voor een kijkje in het leven van de bijen.  Lees hier meer over de Rudolf Steiner tentoonstelling